У Лозівській громаді від нападів скажених тварин постраждали чоловік та дитина

Протягом трьох днів у Лозівській громаді Харківської області сталися два випадки нападу на людей хворих на сказ домашніх котів. Від укусів заражених тварин постраждали чоловік та дитина.

Про це Харків Times довідався з повідомлення Лозівського міського голови Сергія Зеленського.

За його словами, медики надають допомогу чоловіку, на якого напала кішка 10 вересня у селі Садове. Через чотири дні тварина померла. У місцевій лабораторії Держпродспоживслужби виявили у кішки сказ.

13 вересня у селі Бакшарівка Бунаківського старостинського округу домашня кішка вкусила за стопу хлопчика. В цьому випадку також у тварини також підтвердили сказ. Дитина зараз перебуває під наглядом лікарів.

В обох випадках на людей напали домашні кішки, які мешкали у приватному секторі.

“У зв’язку з цим 18 вересня на протиепізоотичній комісії вирішили ввести карантинні обмеження по сказу на території села Садове та Бакшарівка. Загрозливою зоною визнали село Іванівка, Богомолівка, Бритай, Різдвянка, Павлівка Друга та Зелений Гай. Запланували додаткові профілактичні заходи.”, – повідомив Сергій Зеленський.

Як повідомляв Харків Times, у частині Лозівської громади оголошено карантин через напад скаженої лисиці на місцеву мешканку.